Recept och inspiration Panerad och gratinerad Camembert Tag en Stafva Vit ost och skala av vitmögelytan. Pensla osten med uppvispat ägg. Rulla i ströbröd Gratinera i ugnen på 200ºC tills osten börjar smälta lite. Serveras som dessert tillsammans med tex fikonmarmelad. Ta en Stafva Vit ost och klyv den vertikalt. Ta färsk tryffel som är tvättad och skivad och lägg på ytan. Lägg ihop osten igen och plasta in och lägg i kylskåpet. Låt ligga till nästa dag. Smaklig måltid. 3 msk smör 3 msk vetemjöl 5 dl grönsaksbuljong 5 dl mjölk (ev. en del grädde) 4-5 dl Stafva Blå i bitar Tillagning: Smält smöret i kastrull. Tillsätt mjölet och rör om. Späd med buljongen och mjölken. Låt koka några minuter. Tillsätt osten och låt den smälta utan att soppan kokar. |
||
Stafva Gård AB | Barlingbo Stafva 300 | 621 78 Visby | Tel 0498-310 05 | info@stafva.se |