Stafva Tryffelost



På hösten då tryffeln är mogen går vi ut med vår duktiga lilla Lagottohund Sassa och plockar upp det vi behöver.
Tryffeln tvättas, hackas och blandas i ostmassan som sedan formas till hårdost.
Ostarna mognar sedan långsamt.



Endagskurs i Ystning
Fredag 27 april 2018 kl 0800-ca 1500.
Plats: Stafva Gårdsmejeri i Barlingbo.
Kostnad:1000 kr + moms
(1250 kr).
I priset ingår lunch, för- och eftermiddagsfika.
Antal platser: Minst 6 och max 10 deltagare.

Bokning sker via mail till inger@stafva.se

I kursen ingår teoretisk genomgång av ystning, allt från råvarukvalitet, mikrobiologi, hygien, lagring.
Vi kommer dessutom att ysta en vitmögelost under dagen.

Kursansvarig: Inger von Corswant
073-7072295

Stafva Gård AB | Barlingbo Stafva 300 | 621 78 Visby | Tel 0498-310 05 | info@stafva.se